Ahşap tezgahın ülkemizde ilk zamanlarda kullanımında oluşan endişeler, doğru ağaç cinsi ve uygulama ile artık giderilmiş durumdadır. Ahşap tezgah kullanıcı yorumları da bunu göstermekte.
Ahşap mutfak tezgahı, doğal, ekonomik, sağlıklı ve yüzeyi yenilenebilen bir malzeme olduğu için oldukça tercih edilmektedir. Her üründe olduğu gibi, ahşap tezgah uygulama ve kullanımında da dikkat edilecek hususlar yer almaktadır.
* Ahşap tezgah için doğru ağaç cinsi seçmek öncelikli konudur. Yoğunluğu fazla, sertlik direnci yüksek, lifleri sık ağaçlar tercih etmek doğru olacaktır. Çam, Göknar, Ladin, Ihlamur, Çınar gibi ağaçlar ahşap tezgahta kullanıma uygun değildir. Bu ağaç cinsleriyle yapılan uygulamalar çok kısa süreli olacaktır. Ceviz, Meşe, Kayın, İroko, Sapelli gibi ağaçlar ise uzun ömürlü ve dayanıklı olacaktır.
*Ahşap tezgahların yüzeyleri pürüzsüz bir şekilde zımpara yapılmalı, zımpara ardından bitkisel esaslı ahşap koruyucu yağ ile korunmalıdır. Bakınız: https://www.bilenor.com.tr/portfolio/rubio-ahsap-k...
*Ahşap tezgah bakımı nemli bez veya sıvı arap sabunuyla yapılabilir. Yoğun kimyasal temizleyicileri önermemekteyiz.
*Ahşap tezgah yüzeyinde su veya sıvılar çok uzun süreli bekletilmemeli, kurulanmalıdır.
Ahşap tezgah kullanımında dikkat edilecekleri bu şekilde özetleyebiliriz.
Bilenor Orman Ürünleri olarak Ceviz, Meşe ve Kayın ağaç çeşitlerinden, standart ölçülerde tezgahlar üretmekteyiz.
Ayrıca bitkisel esaslı ahşap koruyucu yağlar da bünyemizde bulunmaktadır.
Türkiye'nin her yerine ahşap tezgahlarımızı nakliye ile göndermekteyiz.
Ahşap tezgah fiyatları ve teknik bilgi için her zaman bize ulaşabilirsiniz.